9 Şubat 2010 Salı

Güveç Nasıl Yapılır

Güveç Nasıl Yapılır


Sebzeli – Etli Güveç nasıl yapılır – güveç tarifleri – güveçte et – güveç nasıl pişirilir oktay usta kolay tarifi..

Malzemeler:

yarım kilo dana kuşbaşı
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
4 adet domates
4 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
2 baş orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ( tercihinize göre daha az olabilir)
1 çorba kaşığı salça (silme)
1-1.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz karabiber
1 su bardağı soğuk su

Hazırlanışı:

Etleri soğuk suyla yıkayıp düdüklü tencerede 1,5 bardak su ile 15-20 dakika pişirelim. Suyunu süzelim. Patlıcanları soyalım tuzlu su dolu kabın içine yemeklik doğrayalım. Patatesleri ve kabakları soyup, soğuk su dolu bir kabın içine yemeklik doğrayın. Yeşil biberin içlerini çıkarıp yemeklik doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı seklinde doğrayalım.Sarımsakları kabuklarında ayıklayıp, 1 diş sarımsağı 3 yada 4 e doğrayalım.
Sonra güveci ocağa aldıktan sonra önce soğanları sıvıyağda çok az kavurun.
Daha sonra sırasıyla önce et, sonra üzerine patatesleri, sonra kabakları yerleştirin. Bu aşamada yeşil biberlerin yarısını, tuzun yarısını, kimyon ve karabiberi ve de domatesin yarısını ilave edin. Her sırayı muntazaman bir kaşıkla düzelterek sebzeleri ilave edin. Domatesten sonra patlıcanları,kalan yeşil biberi ve en üstüne de kalan domatesi her tarafı örtecek şekilde yayın. Kalan tuzu ilave edin.
1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş salçayı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta hararetli ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan (yaklaşık7-8 dk) sonra en ufak ocağa ve en kısık ayara getirin ve kapağı kapalı bir şekilde 45-50 dakika pişirin. Bu yemeği en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yaparsanız daha lezzetli olur.

Afiyet olsun.

Emirdağ Güveci

Malzemeler: (6 kişilik)

1.250 kuşbaşı et
1 kilo domates
1 adet patlıcan
150 gram sarımsak
200 gram biber

Yapılışı:

Sadece et güvece konur. Fırına verilir. Et kavrulunca fırından alınarak dışarıda malzemesi içine doğranır. Tekrar fırına verilir. Sebzeler pişesiye kadar pişirilir. Her 20 dakikada karıştırılır. Sebze iyice sulandığı zaman üzerine bir miktar su konularak tekrar fırına sürülür. 45 dakika pişirildikten sonra servis edilir.

Etiketler: , , ,

Hiç yorum yok: