19 Kasım 2009 Perşembe

Düğün Çorbası Tarifi

çorba, çorba tarifi, düğün çorbası, düğün çorbası nasıl yapılır, düğün çorbası tarifi, düğün çorbası tarifleri, düğün çorbasının yapılışı, havuç, kırmızı biber, kolay corba tarifi, koyun gerdanı, limon suyu, margarin, oktay usta, Oktay Usta Çorba Tarifleri, soğan, su, süt, tuz, un, yemeğe bizdeyiz, yumurta sarisi

Malzemeler;

* 1/2 kilogram koyun gerdanı
* 2 kahve fincanı un
* 5 su bardağı su
* Tuz
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 100 gram margarin
* 1 adet küçük soğan (ince doğranmış)
* 1 adet küçük havuç

Terbiyesi için;

* 1/2 su bardağı süt
* 2 adet yumurta sarısı
* 1/2 adet limonun suyu

Hazırlanışı;

Boyun yıkandıktan sonra bol su içinde soğan ve havuç ilavesiyle pişinceye kadar kaynatılır. Soğuyunca etler ayıklanıp bir tabağa alınır. Margarin eritilir, un ve kırmızı biber ilave edilerek kavrulur. Kaynamış et suyundan 5 bardak konur. Hafif karıştırılarak kaynatılır. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve süt iyice çırpılır. Çorbadaki et suyundan da ilave edilerek yavaş yavaş çorbaya akıtılır. Ayıklanan etlerde konduktan sonra bir taşım kaynatılır ve ocak kapatılır. Çorba servise hazırdır.

Hiç yorum yok: