19 Kasım 2009 Perşembe

İrmik Helvası Tarifi

irmik helvası, irmik helvası nasıl yapılır, irmik helvası tarifleri, irmik helvasının yapılışı, irmik tatlısı, irmik tatlısı tarifi, kolay irmik helvası tarifi, kolay tatlı tarifi, sütlü irmik helvası, sütlü irmik tatlısı, sütlü tatlılar, tatlı tarifleri

İrmik helvası malzemeleri

* 350 gram kalın irmik (2 su bardağı)
* 165 gram sade yağ (3/4 su bardağı)
* 420 gram toz şeker (1 + 3/4 su bardağı)
* 875 gram su ya da süt (3 + 1/2 su bardağı)
* 1/2 kahve fincanı çam fıstığı

İrmik helvası tarifi

1. Bir tencereye; üç çeyrek bardak tereyağı koyarak hafifçe kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa; yarım kahve fincanı çam fıstığı ile 2 bardak kalın irmik katarak, fıstıkları hafifçe pembeleşip de irmiğin meyanesi gelinceye kadar bunları ortadan daha az ısıdaki ateşte 40-50 dakika durmadan karıştırarak kavurmalıdır. Meyane demek irmiğin 40-50 dakika içinde yanmadan hatta fazla esmerleşmeden kıvamında pişmesi demektir.
2. İrmiğin meyanesi gelince buna 3.5 bardak kaynar bir halde su ya da süt katmalı ve iyice karıştırdıktan sonra bir 3 çeyrek bardak da toz şeker katarak tekrar karıştırmalı, sonra da tencerenin kapağını hafifçe kapatarak hafif bir ateşte 20 dakika kadar demlendirilmelidir.
3. Bundan sonra tencereyi ateşten alarak, yarım saat kadar ılınmaya bırakmalı ve helvayı iyice bir karıştırdıktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır.

Hiç yorum yok: