6 Aralık 2009 Pazar

Alman Pastası

alman pastası, alman pastası oktay usta, Alman pastası tarifi, kabartma tozu, kolay pasta tarifleri, limon kabuğu rendesi, margarin, oktay usta alman pastası, oktay usta alman pastası tarifi, pasta tarifi, pasta tarifleri, resimli pasta tarifleri, yumurta
Alman pastası malzemeleri

* 2.5 su bardağı un
* Yarım paket margarin
* 1 çay fincanı yoğurt
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı pudra şekeri
* Vanilya
* 1.5 kahve kaşığı kabartma tozu
* Limon kabuğu rendesi

Alman pastası tarifi

Unu bir kaba koyup içerisine margarini, yoğurdu, kabartma tozunu, şekeri, bir yumurtayı koyup hamurunuzu yoğurunuz. Üzerine yaş bez örtüp yarım saat dinlendiriniz. Dinlenen hamuru ikiye ayırınız. Bir parçasını yağlanmış kalıbınıza kenar kısımları yukarı gelecek şekilde koyunuz. Üzerine kremasını koyunuz. İkinci parça hamuru da kremanın üzerine koyup, orta ısılı fırında hafif pembeleşene kadar pişiriniz. Fırından alıp soğutunuz. Krema kaldıysa hamuru yavaşça kaldırıp, biraz daha krema koyabilirsiniz. Üzerine bol pudra şekeri serpip, servis yapınız.

Hiç yorum yok: