6 Aralık 2009 Pazar

Patatesli Börek

Patatesli börek malzemeleri

* 1 su bardağı margarin veya sıvı yağ
* 1 adet yumurta
* 2 çay bardağı su
* Alabildiği kadar un
* Tuz
* 1 çay bardağı karbonat
* Patatesli börek içi malzemesi

Patatesli börek tarifi

Bir kaba yağ, su, tuz koyup, karbonat karıştırılmış unu ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız. 10 – 15 dakika dinlendiriniz. Dinlenen hamuru yarım santimetre kalınlığında açınız, yarısına patatesli içi koyup, öbür yarısını da üstüne kapatınız. Biraz bastırıp kalıp veya bardakla kesiniz. Yağlanmış fırın tepsisine koyup, üzerlerine yumurta sarısı sürünüz. Isıtılmış orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişiriniz.

Not : Arzu ederseniz yağda da kızartabilirsiniz.


börek tarifi, karbonat, kolaybörek tarifleri, oktay usta, oktay usta börek tarifleri, oktay usta patatesli börek, Oktay Usta Yemek Tarifleri, patatesli börek, patatesli börek oktay usta, Patatesli börek tarifi, patatesli börek tarifleri

Hiç yorum yok: