Sufle malzemeleri
* 200 gram levrek balığı filetosu
* 15 adet büyük boy kabuğu soyulmuş karides (donmuş da olabilir)
* 2 çay kaşığı un
* 1 çay kaşığı tuz
* Yarım çay kaşığı acı kırmızı biber
* 2 yumurta sarısı
* 50 gram kaymağı alınmamış süt
* 2 yumurta beyazı
* 50 gram tereyağı
* Pişirilip püre haline getirilmiş orta boy patates
Sufle tarifi
Balığı ve karidesi mikserinizde yumuşak bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Bunun içine baharatlarınızı, unu, yumurta sarılarını, sütü, tereyağını, patates püresini katın. Yumurta beyazlarını iyice köpürünceye kadar çırpın. Sufle için kullanacağınız küçük fırın kalıbınızı üçte biri boş kalacak şekilde hazırladığınız karışımla doldurun. Üzerine de yumurta beyazını sürün. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Suflenizi bu sıcaklıkta 30 dakika pişirmeniz gerekiyor.
balık tarifleri, karides, karides tarifi, karidesli ve levrekli sufle, karidesli yemekler, levrek, levrek balığı, levrek balığı filetosu, levrek tarifi, oktay usta, Oktay Usta Yemek Tarifleri, Sufle tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder