Etli nohut malzemeleri
* 2 su bardağı nohut
* 250 gram kuşbaşı koyun eti
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 2 kaşık sade yağ
* Tuz
* Biber
Etli nohut tarifi
Nohutun taşları ayıklanır, yıkanır, bol ılık ve tuzlu suda akşamdan ıslatılır, sabahleyin iyice yıkayıp 15-20 dakika haşlanır. Suyu süzülür, soğuk sudan geçirilir, biraz soğuyunca kabukları soyulur. Pişirilecek tencerede yağ eritilir, rendelenmiş soğan sarartılır, yıkanmış, süzülmüş et tencereye konur, rengi dönünceye kadar karıştırılarak kavrulur. Rendelenmiş domates ya da sulandırılmış salça eklenir, 1-2 dakika karıştırılır. Kabukları soyulmuş nohut da tencereye konur, tuzu, suyu eklenerek iyice pişirilir. İstenirse içine bir iki tane yeşil ya da kırmızı biber atılabilir.
etli nohut, etli nohut oktay usta, Etli nohut tarifi, etli yemek tarifleri, nohut, nohut yemeği, oktay usta, oktay usta etli nohut, Oktay Usta Yemek Tarifleri, yemek tarifi, Yemek Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder