6 Aralık 2009 Pazar

Kolay Su Böreği

Su böreği malzemeleri

* 5 adet yufka
* 5 adet yumurta
* Yarım litre süt
* 250 gram margarin
* 100 gram beyaz peynir
* 100 gram kaşar peyniri
* 100 gram dil peyniri
* Yarım demet dereotu
* Maydanoz

Su böreği tarifi

Fırın tepsisini yağlayınız. Bir yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsiye yayınız. İkinci yufkayı ortadan elinizle ikiye koparıp, tepsideki yufkanın üzerine gelişigüzel koyunuz. Kasedeki içten bir kepçe yufkanın üzerine döküp, yayınız. Böylece yufka ve iç bitinceye kadar işleme devam ediniz. Yufkalar buruşuk gelsin (Yufkaları bölüp bölüp koyarken, bazen kenaları iç kısma, bazen kenar kısma getirin ki kalınlık her yerde aynı olsun). En üst yufkayı koymadan kenarlardaki artan kısmı üste kapatın, onların üzerine yarım ya da bir yufka koyup, için sulu kısmından yufkanın üzerine sürünüz. Isıtılmış orta hararetli fırına koyup, altını üstünü pembe renkte pişiriniz. Hafif soğuyunca kareler kesip servis yapınız.
İçinin hazırlanması

Derin bir kaseye 5 yumurtayı kırınız. Çatalla akı ve sarısı karışıyıncaya kadar karıştırınız. Yağı eritip, ılık halde yumurtaya katınız. Sütü de soğuk koyunuz. Peynirlerin hepsini redeleyip, karışıma koyunuz. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp, karışıma katıp, hepsini karıştırınız. Bu börekte kullanınız.

börek tarifi, kolay su böreği, kolay su böreği tarifi, oktay usta, oktay usta börek tarifleri, oktay usta su böreği, resimli su böreği tarifi, su böreği, su böreği oktay usta, Su böreği tarifi, su böreği tarifleri, yufka

Hiç yorum yok: