6 Aralık 2009 Pazar

Kolay Şinitzel

Şinitzel malzemeleri

* Yarım kilo yağsız dana kıyması
* 1 su bardağı süt
* 2 adet yumurta
* 2 dilim bayat ekmek içi
* Tuz
* Karabiber

Şinitzel tarifi

Eti 2 veya 3 defa makineden geçiriniz. Ete sütü, yumurtayı, tuzu ve karabiberi koyup, iyice yoğurunuz. Sonra oldukça büyük parçalar alıp, elle yassıltarak köfte şekline getiriniz. Bayat ekmek dilimlerini ovalayarak ufaltınız. Köfteleri bayat ekmek ufağına veya galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartınız. Kızartılan köftelerin üzerine ince bir bütün limon veya portakal dilimi, yoksa küçük bir parça tereyağı koyup servis yapınız


dana kıyması, dana şinitzel, oktay usta, oktay usta şinitzel, Oktay Usta Yemek Tarifleri, resimli şinitzel tarifi, şinitzel, Şinitzel tarifi, şinitzel tarifleri, yemek tarifi

Hiç yorum yok: