Şinitzel malzemeleri
* Yarım kilo yağsız dana kıyması
* 1 su bardağı süt
* 2 adet yumurta
* 2 dilim bayat ekmek içi
* Tuz
* Karabiber
Şinitzel tarifi
Eti 2 veya 3 defa makineden geçiriniz. Ete sütü, yumurtayı, tuzu ve karabiberi koyup, iyice yoğurunuz. Sonra oldukça büyük parçalar alıp, elle yassıltarak köfte şekline getiriniz. Bayat ekmek dilimlerini ovalayarak ufaltınız. Köfteleri bayat ekmek ufağına veya galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartınız. Kızartılan köftelerin üzerine ince bir bütün limon veya portakal dilimi, yoksa küçük bir parça tereyağı koyup servis yapınız
dana kıyması, dana şinitzel, oktay usta, oktay usta şinitzel, Oktay Usta Yemek Tarifleri, resimli şinitzel tarifi, şinitzel, Şinitzel tarifi, şinitzel tarifleri, yemek tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder