6 Aralık 2009 Pazar

Hamsi Tavası

balık tarifleri, hamsi, hamsi tava, hamsi tava oktay usta, hamsi tava tarifi, hamsi tavası, Hamsi tavası tarifi, oktay usta, oktay usta hamsi tava, Oktay Usta Yemek Tarifleri, Yemek Tarifleri, yumurta

Hamsi tavası malzemeleri

* 40 adet hamsi
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 2 adet yumurta
* 4 çorba kaşığı un
* Yarım limon
* Tuz

Hamsi tavası tarifi

Hamsiler bol suda yıkandıktan sonra başları ile birlikte içleri ayıklanır. Tekrar yıkanır, tuzlanır, sularının süzülmesi için kevgir içinde bırakılır. Diğer tarafta bir kabın içinde yumurtalar kırılır. İçine un, su ve tuz eklenir. Çatalla çırpılır, zeytinyağı tavada kızartılır. Balık, ikisi üçü bir arada kuyruğundan tutulup unlu bulamaca batırılır ve zeytinyağına bırakılarak iki tarafı kızartılır. Sıcak olarak limon sıkıp servis yapılır.

Hiç yorum yok: