6 Aralık 2009 Pazar

Ekşili Pırasa

Ekşili pırasa malzemeleri

* 2 kilo pırasa
* 4 baş soğan
* 2 kaşık domates salçası
* 1.5 adet limon
* 2 tane kesme şeker
* 1 demet maydanoz
* Tuz

Ekşili pırasa tarifi

Pırasanın başlarını keserek, 2-3 kat soyunuz. 5-6 santimetre uzunluğunda doğrayıp, altta bir kabuk bırakmak suretiyle çiziniz. Çizilen kısımdan atarak 5-20 dakika kadar haşlayınız. Soğuk suya tutmadan süzerek, bir tepsiye yayınız. Soğanları soyarak, zeytinyağı ile başka bir tencerede sararıncaya kadar kavurunuz. Kabuğu soyulup, rendelenmiş domatesleri veya salçayı koyarak biraz daha kaynatınız. Ateşten indirerek, kıydığınız maydanozları üzerine ekip, önceden hazırladığınız pırasanın üzerine iyice yayınız. Şeker ve tuzu da atarak, üzerine çıkacak kadar su veya et suyu ilave edip kapağını örtünüz. Hararetli ateşte yarım saat kaynatarak, ateşi hafifletiniz. Üzerine limonu da sıkarak ateşten indiriniz.

ekşi, ekşili pırasa, Ekşili pırasa tarifi, oktay usta, oktay usta pırasa tarifi, oktay usta sebze tarifleri, Oktay Usta Yemek Tarifleri, pırasa, pırasa tarifi, pırasa tarifi oktay usta, sebze yemek tarifleri

Hiç yorum yok: