6 Aralık 2009 Pazar

Peynirli ve Domates Soslu Patlıcan

Peynirli ve domates soslu patlıcan malzemeleri – 4 kişilik

* 4 adet patlıcan
* 500 gram sulu domates
* 300 gram tuzsuz lor peyniri
* 150 gram konserve ton balığı
* 50 gram (3 çorba kaşığı) tereyağı ya da bir kahve fincanı zeytinyağı
* 2 adet yumurta
* 2 diş sarımsak
* 2 büyük boy çay kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri ya da eski kaşar
* 1 adet küçük soğan
* Birkaç fresk fesleğeni yaprağı
* Biraz un
* Biraz toz şeker
* Maydanoz
* Tuz
* Karabiber
* Zeytinyağı

Peynirli ve domates soslu patlıcan tarifi

1. Önce uçlarını kestiğiniz patlıcanların kabuğunu tamamen soyun, sonra da ince halkalar şeklinde doğrayın. Kayık bir tabağa dizin, tuzlayın.
2. Domatesleri yıkayın, soyup ikiye ayırın, çekirdeklerini çıkarın. Soğanı ince halkalara doğrayıp zeytinyağı ve 30 gram tereyağında öldürün. Ezdiğiniz bir diş sarımsağı ve birkaç frenk fesleğen yaprağını da koymanız gerek. Domatesleri ekleyip ağır ateşte yarım saat pişmeye bırakın. Sonunda da hepsini süzgeçten geçirin.
3. Diğer sarımsakla ve ton balığıyla birlikte maydanozu kıyın. Tuzsuz lor peynirini süzgeçten geçirin, tonbalıklı ve maydanozlu karışıma ekleyin. Onun da içine rendelenmiş parmesan peynirini, bir bütün yumurtayla bir yumurta sarısını, tuzunu, biberini koyun.
4. Patlıcanları yıkayıp, kurulayın, unlayıp iyice kızmış zeytinyağında kızartın. Bir fırın tepsisini yağlayın, dibine bir kat patlıcan döşeyin, üstünü hazırladığınız karışım ve birkaç tatlı kaşığı domates suyuyla örtün. Malzeme bitene kadar, aynı şekilde bu katlara devam edin. İşlem, domates suyuyla bitmeli. Önceden ısıttığınız fırında pişirin.



domates, oktay usta, Oktay Usta Yemek Tarifleri, parmesan peyniri, patlıcan, patlıcan tarifi, patlıcan yemeği, Peynirli ve domates soslu patlıcan tarifi, soslu patlıcan, soslu patlıcan tarifi, soslu yemek tarifleri, yemek tarifi, Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok: