19 Kasım 2009 Perşembe

Külbastı Tarifi

biber, et, kolay külbastı tarifi, külbastı, külbastı nasıl yapılır, külbastı tarifi, külbastı tarifleri, oktay usta, oktay usta et yemekleri, Oktay Usta Yemek Tarifleri, sarımsak, sirke, su, tereyağı, tuz, Yemekteyiz, yemekteyiz programı

Malzemeler;

* 1 kilogram et
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 3 baş sarımsak
* 1 su bardağı su
* 1 fincan sirke
* Tuz
* Biber

Hazırlanışı;

Koyun, kuzu ya da dana etini ince dilimler halinde doğrayın. Izgarada pişirdikten sonra, derince bir sahana dizin. Tereyağı, birkaç baş sarımsağı diş diş ayırın, et suyu veya su ve 1-2 fincan sirke ile etlerin üstü örtülünceye kadar sahana boca edin. Biraz biber ekip orta ateşte pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: