31 Ocak 2008 Perşembe

22 KURABİYE YE-KESTANE DOLGULU, KAHVELİ KURABİYELER

Kurabiye ye etkinliği için hazırladığım kurabiyeler... Hepimizin zevkle çalışma yaptığı konu için Hülya'ya teşekkürler. Nasıl bir kurabiye yapmalıyım diye epeyce düşündüm ama eyleme geçmek için zamanım çok kısıtlıydı, başarısız bir denemenin ardından, garantili bir lezzeti ortaya çıkarmak için mutfaktaydım, ve sonuç kesinlikle başarılıydı. Kurabiyeler kestane dolgulu, kahveli ve beyaz çikolatalı. Ağızda dağılan, kahve aroması, kestane tadı ve beyaz çikolata parçaları ile son derece lezzetli... Kestane severlerdenseniz denemelisiniz, sevmeyenler için ise önerim ceviz, marmelat veya çikolata kreması olabilir . Tarif şöyle;

Malzemeler:

-1 yumurta sarısı
-1 su bardağı pudra şekeri
-125 gr tereyağ
-1 paket vanilya
-1/2 paket kabartma tozu
-1,5 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı kakao
-1 tatlı kaşığı granül kahve(nescafe olabilir)
-50 gr kestane püresi
-1 yemek kaşığı krema
-30 gr beyaz çikolata

Yapılışı:

Hamurumuzu hazırlamak için yumurta sarısı, 3/4 su bardağı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı sütle erittiğimiz kahve, kakao ve tereyağını(soğuk olacak) karıştırıyoruz ve kabartma tozu ve vanilya ile karıştırdığımız unu ekleyerek yoğuruyoruz. Hamurumuzdan cevizden biraz küçük parçalar alıp, elimizde yuvarlayarak şekil veriyoruz ve parmağımızla ortasına bastırarak çukur oluşturup, tepsimize diziyoruz. Fırınımızı önceden 170 dereceye ısıtıyoruz ve 20 dakika kurabiyelerimizi pişiriyoruz. Dolgusu için kestane püresi, krema ve kalan 1/4 su bardağı pudra şekerini iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı kurabiyelerin çukurlarına dolduruyoruz ve 2-3 dakika hafifçe kuruyana kadar tekrar fırınlıyoruz. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun...
Diğer kurabiye tarifleri için MENU'ye bakmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: