Malzemeler:
-1 yumurta sarısı
-1 su bardağı pudra şekeri
-125 gr tereyağ
-1 paket vanilya
-1/2 paket kabartma tozu
-1,5 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı kakao
-1 tatlı kaşığı granül kahve(nescafe olabilir)
-50 gr kestane püresi
-1 yemek kaşığı krema
-30 gr beyaz çikolata
Yapılışı:
Hamurumuzu hazırlamak için yumurta sarısı, 3/4 su bardağı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı sütle erittiğimiz kahve, kakao ve tereyağını(soğuk olacak) karıştırıyoruz ve kabartma tozu ve vanilya ile karıştırdığımız unu ekleyerek yoğuruyoruz. Hamurumuzdan cevizden biraz küçük parçalar alıp, elimizde yuvarlayarak şekil veriyoruz ve parmağımızla ortasına bastırarak çukur oluşturup, tepsimize diziyoruz. Fırınımızı önceden 170 dereceye ısıtıyoruz ve 20 dakika kurabiyelerimizi pişiriyoruz. Dolgusu için kestane püresi, krema ve kalan 1/4 su bardağı pudra şekerini iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı kurabiyelerin çukurlarına dolduruyoruz ve 2-3 dakika hafifçe kuruyana kadar tekrar fırınlıyoruz. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun...
Diğer kurabiye tarifleri için MENU'ye bakmanızı tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder