
Malzemeler:
-1 su bardağı bulgur(pilavlık)
-1 adet havuç
-3-4 dal frenk soğanı(market ve manavlarda bulabilirsiniz)
-2 yemek kaşığı sarı kuru üzüm
-2 yemek kaşığı balzamik sirke
-2 yemek kaşığı soya sosu
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 limonun suyu
-1 çay kaşığı köri
-Akdeniz yeşillikleri
-1 adet salatalık
Yapılışı:
Bulgurumuzu bir tencereye alıp, köriyi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ocağımızı yakıp, tencereye 2 bardak kaynamış su ilave ediyoruz ve bulguru haşlıyoruz. Haşlanan bulgurumuzu çabuk soğuması için bir salata kasesine alıyoruz. Bu arada frenk soğanını küçük küçük doğruyoruz ve havucu rendeliyoruz. Bulgur ılınınca soğanı, havucu ve üzümünü ekleyip karıştırıyoruz. Sonra limon, zeytinyağ, balzamik sirke ve soya sosunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz, salatamız hazır. Akdeniz yeşillikleri ve salatalık ile süsleyip, servis yapabiliriz. Afiyet olsun...
Not: Salatalığı o şekilde pazardan aldığım bir soyucu ile yaptım, emin olamadığım için yapım aşamasını çekmedim. Bir dahaki sefere çekeceğim.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder