31 Ocak 2008 Perşembe

KAHVALTI YE- BİBERLİ LOR ve 4 PEYNİRLİ EKMEK

Bu ayki etkinlik günü de geldi... Konumuz çok zevkli, ev sahibimiz ise Lezize-İrem, İrem'e konu için teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyerek, tariflerime geçiyorum.

Geçen hafta sonu, benimle birlikte İstanbul'a gelen annemi de alıp yazlığa gittik. Kahvaltı masamızın fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Birincigün yediğimiz çiğ böreği çoğumuz biliyor ve eminim etkinlik için hazırlayan da olacaktır, o nedenle ben 2. gün kahvaltımız için hazırlanan biberli lor tarifini ve İstanbul'daki kahvaltımızda hazırladığım 4 peynirli fırınlanmış ekmeklerin tarifini paylaşacağım. En alttaki fotoğrafta ayrıca patatesli omlet ve maydanozlu omlet fotoğrafları da var fikir vermesi için kolaja ekledim. Gelelim tariflerimize;

BİBERLİ LOR

Biberli loru yazlık komşumuz Nigar Abla'dan öğrendik, o zamandan beri yaz kahvaltılarımızı lezzetlendiriyor. Gerçi kışın yapılmasına da bir engel yok ama genellikle yazın yapıyoruz:) Malzemeleri kolay ve çabucak yapılan bir yiyecek ve değişik bir tat, kahvaltı misafirlerinize denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

-250 gr tuzlu lor peyniri
-4-5 adet yeşil biber
-2 adet kırmızı biber
-1 tatlı kaşığı pulbiber(acı istersek)
-1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Bir tavada, orta boy küpler şeklinde doğradığımız yeşil biberleri zeytinyağı ile kavuruyoruz, bu sırada doğradığımız kırmızı biberleri de ekliyoruz ve biberler kavrulunca, önce pul biberi sonra lor peynirini ekliyoruz ve 7-8 dakika ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Biz bütün olarak servis yaptık, ama istenirse, kaşıklarla top şekli vererek, porsiyonluk da servis yapabiliriz. Afiyet olsun...

4 PEYNİRLİ EKMEK

Dört peynirli ekmek kahvaltılarımızı lezzetlendiren tatlardan diğeri. Hazırlaması çok zahmetli değil ama, pişirme süresiyle birlikte biraz vakit alıyor. Bu nedenle pratik yaz kahvaltılarından çok uzun kış kahvaltıları için yapıyorum, bazen de 5 çayımıza eşlik etmesi için yapıyorum.

Malzemeler:

- 4 dilim ekmek (ben ekşi mayalı yuvarlak ekmeklerin yarım dilimlerinden kullandım)
-2 yemek kaşığı pesto sos
-1 adet domates
-2 adet yeşilbiber
-1 çay kaşığı kimyon
-4 dilim beyaz peynir(Ezine kullandım)
-4 dilim cheddar
-4 dilim kaşar
-4 dilim mozerella

Yapılışı:

Ekmek dilimlerimizin üzerine pesto sosumuzu sürüyoruz ve beyaz peynirleri koyuyoruz, üzerine dilimlediğimiz domates ve biberleri yerleştirip, mozerella peynirlerini koyuyoruz, sonra kaşar ve en üste cheddar peynirlerini koyup, üzerine çok az kimyon serpiştirip, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Bu fotoğrafta, yazlık bahçesindeki kahvaltı masamız, bahçedeki oya ağacının çiçekleri, maydanozlu omlet, patatesli omlet, peynirli ve kıymalı çiğ börekler, biberli lor, 4 peynirli ekmek sahnedeler...

Hiç yorum yok: