31 Ocak 2008 Perşembe

PEYNİR VE ZEYTİNLİ MUFFİN

Bu tarifi yazarken eskilere 3 yıl kadar öncesine gittim, çünkü fotoğraftaki peçeteleri balayında almıştım. Mutfağın benim için ne kadar önemli olduğu buradan da anlaşılabilir, kaç kişi balayında gördüğü renkli peçeteleri alır bilemiyorum, sanırım benim gibi mutfak sevdalıları...Tabi bu peçetelerin 3 yıl kadar zamanda ancak bitmesi de ilginç olabilir, çünkü küçüklükten kalma peçete koleksiyonuma artık tek tek peçetelerle değil, tüm paketlerle devam ediyorum:)
Peynirli zeytinli muffinler çay davetlerinde masamızı tuzlular açısından tamamlayacak veya kahvaltılarımızı renklendirecek bir lezzet. Ben daha çok kahvaltı için yapıyorum, koşturmacayla geçen iş günlerinden sonra, haftasonu kahvaltısını lezzetlendirmek için. Tabi aynı tarifi başka malzemelerle yapmak mümkün, salam, sosis, kaşar, yeşil zeytin, sucuk hatta pastırmayla bile olur. Ya da diğer tariflerin arasından yer alan ıspanakla deneyebilirsiniz. Tarif şöyle;
Malzemeler:(12 adet muffin için)

-2 yumurta
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1/2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış siyah zeytin
-2/3 su bardağı beyaz peynir
-2 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Öncelikle yumurtalarımızı çırpıyoruz. Sonra süt ve sıvıyağı ekliyoruz. Kabartma tozu, un karışımımızı da ekleyerek kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Peynir ve zeytin tuzlu olduğu için ayrıca tuz koymamıza gerek yok. Son olarak peynirleri ve zeytinleri ekleyip, spatula ile karıştırıyoruz. (Bu aşamada mikserle karıştırmak, beyaz peynirlerin çok ezilmesine yol açıyor) Kağıt kalıplarımızı muffin kalıbımızın içine yerleştiriyoruz ve kek hamurumuzdan kalıbın yarısına gelecek kadar koyuyoruz ve 160 dercede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: