22 Ocak 2008 Salı

OTLU PİLAV

İftar davetinin sıradaki tarifi otlu pilav. İftar için etin yanına yakışacağı düşüncesiyle yaptığım pilav tek başına da yenecek, lezzetli bir deneme oldu. Genelde önceden kalan pilavlar ısıtılınca lezzetinden kaybeder, bu sorun bu pilav için geçerli değil, hatta bekleyince bana daha lezzetli geldi, dereotunun aroması iyice belli olmuştu. Aşçı yamağı da en az yakında tarifini paylaşacağım patlıcanlı pilav kadar güzel olduğunu söyleyerek, yeni denemeler için beni motive etmiş oldu:)
Gelelim tarifimize;
Malzemeler:(6 kişilik)
-2 su bardağı pirinç
-1 çorba kaşığı tereyağ
-3 su bardağı kaynamış su
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
-4-5 dal yeşil soğan
-9-10 dal maydanoz
-9-10 dal dereotu
-1 yemek kaşığı çam fıstığı
-1 tatlı kaşığı kuş üzümü
-Tuz
Yapılışı:
Pirincimizi ayıklayıp, ılık suda tuz ile karıştırarak 30 dakika kadar bekletiyoruz. Sonra iyice yıkayarak, süzüyoruz. Büyükçe bir tavada tereyağını eritip, çam fıstıklarını kavuruyoruz ve pirincimizi ekliyoruz. 1-2 dakika kavurduktan sonra sıvıyağı ekliyoruz. (Bu annemin yöntemidir ve annemin pilavı her zaman tane tane olur.) 1-2 dakika daha kavuruyoruz ve ince doğradığımız taze soğan, maydanoz ve dereotunu ekliyoruz. Kuş üzümü ve tuzunu ekleyip, yeşilliklerin rengi değişinceye kadar pişiriyoruz. Son olarak 3 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip, karıştırıyoruz ve 10 dakika pirinçler suyunu çekene kadar, kapağını açmadan pişiriyoruz. Ocaktan alınca kapağını açmadan 10 dakika daha dinlendiriyoruz ve istediğimiz bir kalıpta şekil verip, domatesle süsleyerek servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: