31 Ocak 2008 Perşembe

ELMALI TART

Minik elmalı tartlar, tam anlamıyla NES QUICK tarifi. Hazırlama ve pişirme süresi kısa ve tarif kolay. Evde hafif lekelendiği için yenilmeyen elmaları değerlendirmek amacıyla, ablama ait olan tarifi biraz değiştirerek uyguladım, çok lezzetli, servisi kolay minik tartlar oluştu. Ben muffin kalıbında yaptım ve vereceğim ölçülerle 12 adet çıktı ama aynı ölçüyle 20cm'lik tek kalıp kullanabiliriz. Tarifin en güzel tarafı elmaların önceden pişirilmelerinin gerekmemesi. Evde elma varsa- diğer malzemeler zaten vardır diye düşünüyorum- canınız tatlı istediğinde veya ani bir ziyaret olduğunda uygulayabilirsiniz. Kolay tarifimiz şöyle;

Malzemeler:

-4 orta boy veya 6 küçük elma
-1 tatlı kaşığı tarçın
-2 yemek kaşığı esmer şeker
-1 yumurta
-100 gr tereyağ
-1 büyük su bardağı un(yaklaşık 1+1/5 su bardağı)
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 çay kaşığı vanilya
-1/3 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

Kabuklarını soyduğumuz elmaları dilimleyerek, hafifçe yağladığımız muffin kalıbımızın tabanına yerleştiriyoruz ve üzerlerine esmer şeker ve tarçını serpiştiriyoruz. Soğuk olan tereyağımız ile birlikte diğer malzemeleri karıştırıp, fazla yoğurmadan bir hamur hazırlıyoruz ve elmaların üzerlerini kapatacak şekilde yerleştirip, önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dakika, üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kalıbımızı ters çevirerek elmalar alta veya üste gelecek şekilde servis yapabiliriz. Üzerine pudra şekeri ve yanına dondurma veya krem şanti seçenekleriyle servis yapabiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: