23 Ocak 2008 Çarşamba

GÜL TATLISI

HERKESİN KURBAN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN,HAYIRLI BAYRAMLAR DİLERİM !
Bayram gelmişken iki tatlı tarifimi ekleyeyim dedim belki yapmayanlara fikir verir diye.İkiside kolay ve lezzetli tatlılar.İnşallah yapar ve beğenirsiniz misafirlerinizede ikram edersiniz ,hepinize afiyet olsun.
Gül tatlısının tarifi Emel'den (yemek günlüğüm) ,onun için yazmıyorum tarife buradan ulaşabilirsiniz.Ben tarife ilave olarak hamuruna yarım su bardağı toz şeker ekledim,arzuya bağlı siz isterseniz eklemeyebilirsiniz.




HURMA TATLISI


Malzemeler:
  • 1 paket +1/4 paket yumuşamış margarin yada tereyağ (250 gr)
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 kase iri dövülmüş ceviz içi
  • aldığı kadar un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığından biraz fazla limon suyu

Yapılışı:

  • Ceviz dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun en son cevizi ilave edip çok sert olmayan poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde edin.Şekil verip hafif yağlanmış tepsiye dizin,175 derecede 25-30 dakika pişirin.
  • Şerbeti pişirip 5 dakika bekletin tamamen soğuk olan tatlının üzerine dökün.

Hiç yorum yok: