23 Ocak 2008 Çarşamba

PATLICANLI DİZME

Patlıcanları kızartmadan daha hafif bir şeyler yapmayı düşünürken böyle bir yemek ortaya çıktı.Görüntü olarak benzer tarifler görmüştüm ,sanırım yapılışıda hemen hemen böyledir. Hazırlamasıda çok vakit almıyor o yüzden pratik bir yemek oldu benim için.
Malzemeler:
  • 750 gr kıyma
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet orta boy patates
  • 4 adet domates
  • 1 paket knor köfte harcı

Yapılışı:

  • Köfte harcının üzerindeki tarife göre köftenizi yoğurun.Büyükçe yuvarlak köfteler yapın.
  • Patlıcanları alaca soyup üzerlerine tuz dökün biraz bekletip yıkayın,süzün.
  • Patates ve domatesleride dilimleyin.
  • Borcam yada payreks bir fırın kabına ,sırayla bütün malzemeyi dizin.Yeterli olacak kadar salçalı ,tuzlu su hazırlayıp üzerine gezdirin.Alüminyum folyo ile üzerini güzelce kapatın.180 derece fırında pişirin.
İsterseniz köfte harcı kullanmayıp bildiğimiz normal köftedende yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: