Cumaresi günü aşçı yamağıyla birlikte, dayımızı, yengemizi, kuzenimizi ve eşini iftara davet ettik. Durum böyle olunca ben de perşembe akşamından başladım hazırlanmaya. Cuma akşamı iş dönüşü erkenden uyuyakalınca cumartesi günü çok telaşlı geçti, alışveriş sırasında yaşadığımız tersliklere ve koşturmacaya rağmen, akşam çok keyifli geçti. Tabi kuzenimiz Açelya'nın yardımı olmasa iftara yetişmem zor olacaktı. Menümüzde;
-Domates çorbası
-Hünkar beğendi
-Otlu pilav
-Ispanaklı örgü börek
-Zeytinyağlı yaprak sarması
-Kabak borani
-Mısırlı göbek salata
-Damla sakızlı güllaç ve
-Annemin fındıklı gül tatlısı vardı.
-Domates çorbası
-Hünkar beğendi
-Otlu pilav
-Ispanaklı örgü börek
-Zeytinyağlı yaprak sarması
-Kabak borani
-Mısırlı göbek salata
-Damla sakızlı güllaç ve
-Annemin fındıklı gül tatlısı vardı.
KABAK BORANİ
Tarif şöyle;
Malzemeler:
-5 adet kabak(uzun ince olanlarından)
-2 diş sarmısak
-2 su bardağı süzme yoğurt
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı mayonez
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi (fırınlanmış)
-Tuz
Yapılışı:
Kabaklarımızın kabuklarını soyup, rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz. Büyükçe bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak kavuruyoruz. Süzme yoğurdumuzu, dövülmüş sarmısağımızı, mayonezi ve tuzu iyice karıştırıyoruz. Sonra kavrulup, soğumuş kabakları ve fırınlanmış cevizleri de ekleyip, karıştırıyoruz. Cevizleri fırınlamak konusunu özellikle söyledi Zuhal Hanım, cevizin içindeki su böylece kayboluyor ve yoğurdun içinde çıtır çıtır kalıyor. Bu şekilde çok lezzetli bir meze ve salata oluyor. Servis yaparken bütün ceviz ve dereotu ile süsleyebiliriz. Afiyet olsun...
Malzemeler:
-5 adet kabak(uzun ince olanlarından)
-2 diş sarmısak
-2 su bardağı süzme yoğurt
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı mayonez
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi (fırınlanmış)
-Tuz
Yapılışı:
Kabaklarımızın kabuklarını soyup, rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz. Büyükçe bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak kavuruyoruz. Süzme yoğurdumuzu, dövülmüş sarmısağımızı, mayonezi ve tuzu iyice karıştırıyoruz. Sonra kavrulup, soğumuş kabakları ve fırınlanmış cevizleri de ekleyip, karıştırıyoruz. Cevizleri fırınlamak konusunu özellikle söyledi Zuhal Hanım, cevizin içindeki su böylece kayboluyor ve yoğurdun içinde çıtır çıtır kalıyor. Bu şekilde çok lezzetli bir meze ve salata oluyor. Servis yaparken bütün ceviz ve dereotu ile süsleyebiliriz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder