
Sofradakiler:
- kabak çorbası
- bahçıvan kebabı
- ıspanaklı tavuklu toplar
- sebzeli köfte
- renkli patates topları
- zeytinyağlı yaprak sarması
- pilav
- kadayıf dolması
- kayısılı kek
- sütlaç
ISPANAKLI TAVUKLU TOPLAR
- 1 kg ispanak (yıkanıp irice doğranmış)
- 2-3 tane havuc rendesi
- 1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 bütün tavuk (kızarmış ufak ufak parcalanmış)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- kara biber,tuz
- üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
- başemel sos
Yapılışı:
- Tencereye dogranmış iıspanakları koyup suyunu çekene kadar pisirip ocaktan alın.
- Tel bir süzgec yardımıyla kalan suyunu sıkın.
- Ayrı bir tencere yada derin bir tavaya sıvı yağ koyun .Soganları pembeleşene kadar kavurup havuçları ekleyin.
- Tavuğuda ekleyip , tuzunu ve karabiberi ilave edin.
- Ocağı kapatıp ıspanağı ilave edin güzelce karıştırın.Karışım soguyunca elinizle toplar yaparak borcama yada fırın kabına yerlestirin.
- Üzerlerine başemel sos döküp kaşar peyniri serpin .200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.(yemegi 1 gün önceden hazırlayıp yemekten yarım saat önce fırına verebilirsiniz )
Başemel sos:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 su bardağı süt
- tuz.karabiber
Yapılışı: - Margarini eritip unu hafif pembeleşene kadar kavurun ,soğuk sütü ekleyip hiç topak olmasına izin vermeden sürekli karıştırarak pişirin.Tuzu ve karabiberi ekleyin.
SEBZELİ KÖFTE

Sebzeli köftenin yapılışı burada...
RENKLİ PATATES TOPLARI
- 8-9 orta boy patates
- 2 yemek kaşığı margarin
- 3 tane rendelenmiş havuç
- doğranmış bir demet dereotu yada maydanoz
- tuz,kırmızı pulbiber
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla yada ezme aleti ile hepsini ezin.
- Margarini ilave edin.İyice karıştırıp yağın erimesini sağlayın. Tuzunu ekleyip karıştırın.
- Elinizle patatesten biraz alıp toplar yapın. Bir kısmını havuca, bir kısmını pul bibere ve kalanınıda dere otuna bulayın.
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

BAHÇIVAN KEBABI

KADAYIF DOLMASI

SÜTLAÇ
- 1 kg süt
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 1 litre su
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp suyu ilave ederek ocağa koyun.Pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
- Sütü ekleyin.Bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin.
- Kaynamaya başlayan sütlaca pirinç ununu ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
- Toz şekeri ilave edin ve 1-2 taşım daha kaynatın.
- Kaselere koyarak,üzerlerini yeşil fıstık yada tarçınla süsleyin.
KAYISILI KEK

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder