Sofradakiler:
- kabak çorbası
- bahçıvan kebabı
- ıspanaklı tavuklu toplar
- sebzeli köfte
- renkli patates topları
- zeytinyağlı yaprak sarması
- pilav
- kadayıf dolması
- kayısılı kek
- sütlaç
ISPANAKLI TAVUKLU TOPLAR
- 1 kg ispanak (yıkanıp irice doğranmış)
- 2-3 tane havuc rendesi
- 1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 bütün tavuk (kızarmış ufak ufak parcalanmış)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- kara biber,tuz
- üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
- başemel sos
Yapılışı:
- Tencereye dogranmış iıspanakları koyup suyunu çekene kadar pisirip ocaktan alın.
- Tel bir süzgec yardımıyla kalan suyunu sıkın.
- Ayrı bir tencere yada derin bir tavaya sıvı yağ koyun .Soganları pembeleşene kadar kavurup havuçları ekleyin.
- Tavuğuda ekleyip , tuzunu ve karabiberi ilave edin.
- Ocağı kapatıp ıspanağı ilave edin güzelce karıştırın.Karışım soguyunca elinizle toplar yaparak borcama yada fırın kabına yerlestirin.
- Üzerlerine başemel sos döküp kaşar peyniri serpin .200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.(yemegi 1 gün önceden hazırlayıp yemekten yarım saat önce fırına verebilirsiniz )
Başemel sos:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 su bardağı süt
- tuz.karabiber
Yapılışı: - Margarini eritip unu hafif pembeleşene kadar kavurun ,soğuk sütü ekleyip hiç topak olmasına izin vermeden sürekli karıştırarak pişirin.Tuzu ve karabiberi ekleyin.
SEBZELİ KÖFTE
Sebzeli köftenin yapılışı burada...
RENKLİ PATATES TOPLARI
- 8-9 orta boy patates
- 2 yemek kaşığı margarin
- 3 tane rendelenmiş havuç
- doğranmış bir demet dereotu yada maydanoz
- tuz,kırmızı pulbiber
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla yada ezme aleti ile hepsini ezin.
- Margarini ilave edin.İyice karıştırıp yağın erimesini sağlayın. Tuzunu ekleyip karıştırın.
- Elinizle patatesten biraz alıp toplar yapın. Bir kısmını havuca, bir kısmını pul bibere ve kalanınıda dere otuna bulayın.
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
Yaprak sarmasının tarifini yazmıyorum zaten bilmeyen yoktur.BAHÇIVAN KEBABI
Tarifi daha sonra ekleyeceğim.
KADAYIF DOLMASI
Kadayıfı içine ceviz koyarak dolma gibi sıkıca sarın.Sıvı yağda altın rengi olana kadar kızartıp ,hemen soğuk şerbete atın.Birkaç dakika şerbeti çekince servis tabağına alın.
SÜTLAÇ
- 1 kg süt
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 1 litre su
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp suyu ilave ederek ocağa koyun.Pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
- Sütü ekleyin.Bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin.
- Kaynamaya başlayan sütlaca pirinç ununu ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
- Toz şekeri ilave edin ve 1-2 taşım daha kaynatın.
- Kaselere koyarak,üzerlerini yeşil fıstık yada tarçınla süsleyin.
KAYISILI KEK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder