22 Ocak 2008 Salı

YENİ YIL KURABİYELERİ: ZENCEFİLLİ KURABİYE (GINGERBREAD COOKIES)

Malzemeler:(70 adet)

-3 yumurta
-1,5 su bardağı esmer şeker
-250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
-2 tatlı kaşığı zencefil
-1,5 tatlı kaşığı tarçın
-1/2 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı süt
-1 paket kabartma tozu
-1/2 çay kaşığı tuz
-1 paket vanilyalı puding (toz halde)
-7 su bardağı un

Royal Icing İçin;

-1 yumurta akı
-1 su bardağı pudra şekeri
-3-4 damla limon suyu
-İstediğiniz renklerde gıda boyası
-Süsleme malzemeleri (parıltılı pullar ve şekilli minik şekerler)


Yapılışı:

Kurabiye için sıvı malzemelerimizi ve katı malzemelerimizi ayrı ayrı iyice karıştırıyoruz ve un karışımımızı yavaş yavaş sıvı malzemelere ekleyerek yoğuruyoruz ve kulak memesinden biraz sertçe bir hamur elde ediyoruz, bu aşamada verdiğim ölçüden fazla un gerekirse ilave edebilirsiniz. Hamurumuz hazırlanınca 30 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Sonra hamurumuzu bölerek, merdane ile yarım santimden çok az kalın olacak şekilde inceltiyoruz ve istediğimiz kalıplarla şekil vererek yağlı kağıtla kapladığımız fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Burada daha kolay açmak ve kolay kesmek için kalıpları ve merdaneyi unlamanızı tavsiye ederim. Hamurumuz bitene kadar aynı şekilde açıp, kalıplarla kesiyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-12 dakika arası kurabiyeler renk değiştirmeyecek şekilde pişiriyoruz.
Royal Icıng için gıda boyası hariç malzemelerimizi mikserle yüksek hızda iyice çırpıyoruz. Sonra kurabiyelere yapacağımız desenlere göre bölüp, renklendiriyoruz. Yağlı kağıtla yaptığımız kulahların içine koyup, uçlarını ince kesip, külahları sıkarak kurabiyelerimizi süsleyebiliriz. Burada dikkat etmemiz gereken şey önce kurabiyelerin kenarlarını sınır olacak şekilde istediğimiz renkle çizmek sonra içlerini doldurak, böylece akmalarını önlemiş ve yüzeye eşit dağılamasını sağlamış oluyoruz. Renklendirmemiz bitince icing kurumadan üzerlerine parıltılı pıllarımızı ve minik şekerlerimizi serpiştiriyoruz.Süslememiz bitince kurumaları için 1 saat kadar bekletiyoruz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: