22 Ocak 2008 Salı

KAHVALTIMIZ VE PİZZA EKMEK DİLİMLERİ

Geçen haftasonu yaptığımız kahvaltıdan bahsetmiştim. 3 kişilik küçük kahvaltı daveti, benim en sevdiğim öğün olması nedeniyle törene dönüştü ve özene, bezene sofra hazırladım. Gerçi gelenlerden biri kardeşim olunca yiyecekler 3 kişiye fazla gelmedi:) Ben davet vermenin en çok masa hazırlama kısmını seviyorum sanırım. Süslenmiş bir sofraya hazırladığım yiyecekleri dizmek çok keyifli oluyor. Masa düzeni ve peçetelerle uğraşmaktan çok zevk alıyorum.


Kahvaltımız için pizza ekmek dilimleri, anne poğaçası, 3 renkli kurabiye ve mantar kurabiyeleri yaptım ve diğer kahvaltılıklarla masayı hazırladım. Mantar kurabiyeleri hafta içinde yazmıştım. Anne poğaçası ve 3 renkli kurabiyeleri de hafta başında yazmayı planlıyorum. Bu arada söylemeliyim ki 3 renkli kurabiyede gıda boyası yok.

Pizza ekmek dilimleri çok eskiden beri bizim evde haftasonu kahvaltılarının vazgeçilmezlerindendir. Ankara'daki komşumuz Gönül Ablamızdan öğrenmiştik. Hazırlaması ve pişirme süresi kısa ve çok lezzetli bir kahvaltı seçeneği olduğu için sık sık yaparız. Kardeşim de çok sevdiği için, ev özlemini gidermek amacıyla cumartesi günü yaptım ve buraya yazmamın bir amacı da sizlerle paylaşmanın yanısıra kardeşimin kız arkadaşına da tarifi vermek:) Kolay ve lezzetli tarifimiz şöyle;
Malzemeler:
-1 adet ekmek (10-12 dilim)
-2 yumurta
-1 adet domates (küp şeklinde doğranmış)
-1 adet yeşilbiber (küp şeklinde doğranmış)
-100 gr sucuk (küp şeklinde doğranmış)
-200 gr kaşar peyniri (küp şeklinde doğranmış)
-30 gr tereyağ veya 3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı kekik
-Tuz, karabiber, isteğe bağlı kırmızıbiber
Yapılışı:
Ekmeğimizi dilimleyip, fırın tepsimize diziyoruz. Derin bir kasede tüm malzemelerimizi iyice kaıştırıp, ekmeklerin üzerine paylaştırıyoruz ve önceden ısıttığımız 160 derece fırında 15 dakika kadar fırınlıyoruz. Hepsi bu, afiyet olsun...

Hiç yorum yok: