22 Ocak 2008 Salı

EKMEK DOLMASI

Ali'nin doğum günü partisinden diğer tarif ekmek dolması. Hande'nin annesi Semra Teyze yapmıştı, pratik ve çok lezzetli bir tarif olduğunu söylemeliyim. Masadaki onca şeye rağmen 2.'yi yiyebildim. Tarifini almadım, yediğim lezzetten içindekileri ve nasıl yapıldığını anladım ve yazıyorum.

Malzemeler:

-20 adet minik sandviç ekmeği
- 250 gr kıyma
-1 orta boy soğan
-2 adet domates
-3-4 diş sarmısak
-2 adet yeşil biber
-Yarım demet maydanoz
-1 tatlı kaşığı salça (eğer domates yetersizse)
-Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı:

Öncelikle ekmek dolmasının içini hazırlıyoruz. Bunun için, önce kıymayı derince bir tavada kavuruyoruz, sonra ince kıyılmış soğanını, sarmısağı ekliyoruz. Sırasıyla ufak doğradığımız biberi ve kabuklarını soyup doğradığımız domateslerimizi ilave edip pişiriyoruz. İçimizin rengi açık olursa ki kış domatesleri çin sözkonusu olabilir, çok az salça ekliyoruz. Son olarak baharat ve tuz ayarını yapıp, ince kıyılmış maydanozumuzu ilave edip ocaktan alıyoruz. İçimiz soğurken ekmeklerimizin tepelerinden hafifçe kesip, içini çıkarıyoruz. Burada içini tamamen çıkarmamak önemli, sadece ekmeğin kabuğu kalmamalı. İçimiz ılınınca ekmeklerimizin içine dolduruyoruz (sıcak olursa ekmekler hamurlaşabilir buhardan) ve servisten hemen önce, ısıtılmış fırında 10 dakika kadar fırınlıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: