2 Şubat 2008 Cumartesi

ELMALI PASTA VE KEVGİRİN

Merhabalar,
Tatlı bir yorgunluk bitti... Kevgir'in 3. sayısı şu an sizin için bloggerda yayında. Biz çok seviyoruz kevgirle ilgilenmeyi. Onu hazırlarken sabahlamayı uykusuz kalmayı. Sizlerden istediğimiz ve bizi kırmadan yoladığınız yazılarınızı, tariflerinizi ve resimlerinizi düzenlemeyi.
Daha yeni sayımız çıktığı anda başlıyoruz zero ile beyin fırtınası yapmaya. neler yapsak kimlere gitsek diye düşünmeye. Görev paylaşımımız biter bitmez hemen hergün neler yaptığımızı ve başka neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Tariflerini özenle yapan arkadaşlar bu süre zarfında desteklerini hiç esirgemiyorlar bizden hepsine bu vesile ile tekrar tekrar TEŞEKKÜRLER EDİYORUZ. Kevgirin çıkmasına bir kaç gün kala blogu kapatıyoruz. Amaç daha kolay çalışabilmek. Kapalı olduğu süre boyunca sayısız mail ve yorum alıyoruz kevgire ulaşılamıyor diye. Bu da ayrı bir mutluluk her an yanımızda olmanız. Kapatılmasının sebebi tamamen hazırlık. Kevgir yani netteki sevgili e-dergimiz herkese ama herkese açık.
Sizleri yine bekliyoruz sayfalarımız arasında dolaşmaya öneri ve eleştirilerinize her zaman açığız. 70 adet tarifimizle (inşallah gelecek sayılarda daha da çoğalacak) sizlere bir şekilde hitap edeceğimize inanıyoruz.

Gelelim elmalı pastaya;

Yaramaz bir çocuk değildim... Ama istanbulda bizim apartmanın karşısında bir köşk vardı ve dedeleri osmanlıya dayanan nazik bir teyze vardı. Bahçelerinde ise envai çeşit meyveler. Mahallenin erkek çocukları ve kendini erkek çocuk zanneden ben hep beraber elimize taş alır 1-2-3 komutları arasında hep beraber elma ağacını taşlardık. Yere patır patır düşen elmaları ve o elmalar için birbirimiz yememizi ardında fikriye teyzenin o kadar yaramazlıklarımıza rağmen olanca kibarlığı ile "çocuklar etmeyin size bişey olacak" diye seslenmesi. Hepsi aklımda ve özlemlerimde. Elmayı oğlan çocuğu olduğumu zannettiğim zamanlardan beri çok severdim anlayacağınız...

Elma sezonu açıldı. Ortalıkta taşlayacak ağaçta çok beraber taşalayacak oğlan çocuklarıda çok (öğrencilerim böyle bir fırsatı asla kaçırmaz)

Geçtiğimiz yıl o kadar az yapmıştım ki, bu yıl acısını çıkarmayı düşünüyorum. Tarçının kokusu, cevizin ve elmanın lezzeti. Nefis ya bayılıyorum.

İşte Tarif;

MALZEMELER:
250 gr Margarin
5 Su Bardağı Un
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Kabartma tozu, Vanilya

HARCI İÇİN:
5 Adet Elma
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Ceviz İçi
Tarçın

ÜZERİNE:
Pudra Şekeri

YAPILIŞI:
Margarin,un,yoğurt,şeker,kabartma tozu ve vanilya yoğrulup hamur elde edilir.

Elmalar rendelenir. Şeker,tarçın ile beraber suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakılır. Kapatmaya yakın ceviz ilave edilir.

Hamur ikiye bölünür. 1/2 cm kalınlığında açılır içine harçlar sürülür. İki adet rulo elde edilir
175 derece de üstü kızarana kadar pişirilir. Dilimlenip servis edilir. AFİYET OLSUUUNNN

Hiç yorum yok: