Malzemeler:
Pandispanya için:
- 4 yumurta sarısı ve beyazları ayrılmış
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 paket kremşanti
- 3 su bardağı süt
Arası için:
- 1 kutu (500 gr) dondurulmuş vişne yada suyu süzülmüş vişne kompostosu
Üzeri için:
- 1 paket beyaz çikolata
Yapılışı:
Önce kremayı hazırlamak gerekiyor.Bunun için pudingi 3 bardak sütle pişirip oda sıcaklığına gelene kadar bir kenarda bekletiyoruz.Daha sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğumasını sağlıyoruz.Soğuduktan sonra içine toz krem şantiyi ilave edip mikserle güzelce çırparak kullanana kadar tekrar buzdolabına kaldırıyoruz.
Pandispanya için fırını 175 derecede ayarlayıp tepsiye pişirme kağıdı seriyoruz.
Yumurta aklarını 1 fiske tuz ve tozşekerle birlikte katılaşana kadar çırpıyoruz.Vanilya ve yumurta sarılarını teker teker ilave ediyoruz.Un ve kabartma tozunuda ekleyip tepsiye eşit olarak döküyoruz.20-25 dk pembeleşene kadar pişirip fırından alıyoruz.
Fırından çıktıktan 5 dakika kadar sonra kağıtla birlikte düzgünce rulo şeklinde sarıyoruz ve ılındığında açıp kremanın 3/4 'ünü içine sürüp vişneleride dizerek rulo yapıyoruz.
Kalan krema ile üzerini kaplıyoruz ve rendelenmiş beyaz çikolata ile süslüyoruz.Dolapta iyice soğuduktan sonra servis yapıyoruz(5-6 saat) afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder