6 Şubat 2008 Çarşamba

Şeftalili Pandispanya

Seftalili_pandispanya

Osmancık'tan amcamlarla beraber gelen 6 yaşındaki kuzenim Şule'nin, İstanbul'daki son akşamında istediği "bu akşamki pastası"...

Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 4 adet şeftali
  • 4 yemek kaşığı şeker

Yapılışı

  1. Öncelikle şeftalileri soyun ve dilimleyin. 28 - 30 cm. çapında bir kek kalıbını ya da borcamı margarinle yağlayın. 2 yemek kaşığı şeker serpin. Dilimlenmiş şeftalileri kalıbın ortasından başlayarak dizin. Ben dizmeye kenardan başlamış bulunduğum için öyle devam ettim, ama ortadan başlamış olsaydım keki ters çevirince daha hoş görünürdü diye düşündüm. Dizdiğiniz şeftalilerin üzerine 2 yemek kaşığı şeker daha serpin.Seftalili_pandispanya2_1
  2. Ayrı bir kapta keki hazırlamaya başlayın. Yumurtalarla şekeri güzelce çırpın. Yeterince çırpılmadığı zaman tiksindirici bir biçimde yumurta kokuyor, dolayısıyla burası önemli bir nokta.
  3. Daha sonra diğer kek malzemelerini de ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırlanan kek hamurunu kalıptaki şeftalilerin üzerine dikkatlice dökün ve keki fırına verin.
  4. Pişen keki dikkatlice ters çevirin.

Seftalili_pandispanya3

Hiç yorum yok: