7 Şubat 2008 Perşembe

LİMONLU KEK



Keki yapalı bayağı oldu aslında ,gözümden kaçıp arada kaynamış .Limon aromalı ,hafif ve lezzetli bir tarif.Özellikle piştikten bir gün sonra yenirse tadı dahada güzel oluyor.Ben bu aralar çocukların okul hazırlıkları ve ev işleri ile haşır neşir vaziyetteyim.Bu süre içinde arşivde bekleyen tarifleri ekleyip , yeni tariflere yer açmış olurum.Hepinize iyibir hafta dilerim.

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 4 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma Tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2,5 su bardağı un

Yapılışı:

Fırını 180 dereceye ayarlayın.Yumurta ve şekeri iyice mikserle çırpın.Sıvıyağ ve yoğurdu ilave edin.Limon suyu ve kabuğunu ekleyin.Ayrı bir kaba elediğiniz un,kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip yağlanmış kalıba dökün .40 dk kadar pişirin.Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edip fırından alın.Pudra şekeri serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: