7 Şubat 2008 Perşembe

ISLAK BÖREK



Malzemeler:

  • 6 adet yufka
  • yarım paket erimiş margarin
  • 1 su bardağı su
  • içi için beyaz peynir ve rende kaşar peynir karışımı
  • üzeri için yumurta sarısı,susam

Yapılışı:

  • Erimiş margarin ve suyu bir kapta karıştırın.3 yufkayı aralarına bu harçtan sürerek üst üste koyun.Sigara böreği yapar gibi 12 üçgen parça kesin.Ucuna peynirli harçtan koyarak sarın.
  • Pişirmeden önce her bir böreği su koyduğunuz derin bir kapta 15,20 saniye bekletip elinizle ezmeden yavaşça sıkıp fazla suyunu alın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.200 dereceye ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: