En çok hoşuma gidenlerden biri de bu börekler oldu. Çıtır çıtır ve şişko börekler...:)
Malzemeler
- 1 kg. yufka
- Üzeri için yumurta, çörekotu veya susam
İçi İçin
- 1 kg. ıspanak
- 1 paket mantar
- Tuz
- Karabiber
Harcı İçin
- 1/2 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı su
Yapılışı
- Öncelikle ıspanakları ayıklayıp ince ince doğrayın. Daha sonra bir tencerede yağ koymadan, kendi suyuyla hafif ateşte pişirin. Pişen ıspanakları suyunu sıkarak bir kenara alın.
- Mantarları da ayıklayın ve minik minik doğrayın. Bir tencerede az miktarda yağla mantarları kavurun. Üzerine ıspanağı da ekleyip biraz soteleyin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin, altını kapatın.
- Ayrı bir kapta; eritilmiş margarin, sıvı yağı ve suyu karıştırarak harcı hazırlayın.
- Yufkayı serin, harcı her yerine güzelce sürün. Yufkayı 4'e bölün. Oluşan üçgenlerin geniş yerlerine 1 kaşık kadar ıspanaklı harçtan koyun. Kenarları harcın üzerine kapatın. Kapattığınız kenarların üzerine tekrar yağlı harçtan sürün ve börekleri rulo yapın, fırın tepsisine dizin. Seda; üzerine yumurtasını ve çörekotunu koyduktan sonra bir çay kaşığı yardımıyla minik minik tereyağı parçaları koymuş. Börekler böylelikle çıtır çıtır ve çok lezzetli olmuşlardı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder