6 Şubat 2008 Çarşamba

Fâtımâ'nın Ananaslı - Karamelli Keki

Dsc05388

Bahçede yenen güzel bir akşam yemeğinin ardından ağzımızı tatlandıran kek 15 yaşındaki komşumuz Fâtımâ'ya ait. "Zamane gençleri"nin içinde hala böyle maharetlilerin olduğunu görmek sevinç verici...

Malzemeler

Karamel İçin

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin

Kek İçin

  • 6 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2/3 su bardağı sıvı yağ
  • Ananas konservesi
  • 1 su bardağı ananas suyu (konservenin suyu)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Fındık (ceviz de olabilir)

Yapılışı

  1. Şeker ve margarini bir tavaya koyup karamel kıvamına getirin. Karameli borcama ya da kek kalıbına dökün. (Fâtımâ yağlı kağıt kullanıldığı zaman daha kolay oluyor diyor). Borcamın dibine sürülen karamelin üzerine dilimlenmiş ananas parçalarını dizip ortalarına dövülmüş fındıkları koyun.
  2. Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri güzelce çırpın. Daha sonra sıvı yağı ve ananas suyunu ekleyin. Daha sonra da unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın ve borcama dökün. Önceden ısıtılmış fırında 170 - 180 derecede pişirin.

Hiç yorum yok: