7 Şubat 2008 Perşembe

YARIMCA

Sahur için genelde kahvaltılık ve yanında hamur işi ,börek,tost vb. şeyler hazırlıyorum.Değişik tarifler ararken mutfak güncesinde Şaziye'nin "yarımca" tarifini gördüm.Mayalı hamura nazaran ,kızardığında çok daha az yağ çektiği için hafif ve lezzetli bir tarif.Hamurun yarısını peynirli,yarısınıda çiğ börek gibi kıymalı yaptım.İkiside çok güzeldi.

Şaziye blogunda çok güzel anlatmış yapılışını,tekrar yazmıyorum ,tarif için sizi ona yönlendiriyorum.Buradan bakabilirsiniz.
Sadece kıymalı içi nasıl hazırladığımı yazacağım:
  1. 250 gr kıyma
  2. 1 rendelenmiş soğan
  3. tuz,karabiber

Hepsini çiğden karıştırıp yoğurun.


Hiç yorum yok: