7 Şubat 2008 Perşembe

BAŞAMEL SOSLU FIRINDA PATLICAN OTURTMA

Malzemeler:

  • 4 -5 adet patlıcan
  • 500 gr kıyma
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 adet domates
  • tuz,karabiber
  • 1 büyük kuru soğan
  • rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • kabın en alt sırasına dizmek için yeterli lazanya

Başamel sos için:

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı margarin yada arzuya göre tereyağ
  • tuz , biraz karabiber

Yapılışı:

  • Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda biraz bekletin.Yıkayıp güzelce kağıt havlu ile kurululayıp yağda kızartın.
  • Kıymalı harç için soğanı yemeklik doğrayın biraz kavurup kıymayı ilave edin.Kıyma suyunu salıp çekince doğranmış biberi ekleyin.Biraz kavurup kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri ekleyin.Sarımsaklarıda doğrayıp ekleyin suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.Ocaktan alıp tuzunu biberini ilave edin.
  • Lazanyaları pakette belirtildiği gibi haşlayıp hazırlayın.
  • Başamel sos için yağı tencereye alın.Eriyince unu ilave edip kokusu çıkıp biraz pembeleşene kadar kavurun.Soğuk sütü ekleyip karıştırarak pişirin.
  • Büyük dikdörtgen borcama biraz başamel sostan sürün.Üzerine bir sıra lazanya dizin.Üzerine sosun yarısını dökün.Kıymalı harcın tamamını üzerine yayın.
  • Üzerine patlıcanları dizin.
  • Kalan sosun tamamını döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  • 175 derecede üzeri kızarana kadar fırında pişirin.

Hiç yorum yok: