6 Şubat 2008 Çarşamba

Muçari

Mucari

Feyza "İftar için bişey istemiyorum, senden sadece çay rica ediyorum. Normalde canım hiçbirşey istemez ama bugün canım acayip çay çekti" deyince, tatlının yanında yemek için son anda bunu da yapmaya karar verdik. Feyza salatayı yaparken biz de Beyza'yla bunu yapmaya başladık. Tarif tabi ki yine Emine Beder'den... Ben mısır unu yoğun olduğu zaman pek hoşlanmıyorum. Bu tarif çok güzel olmuştu ama yine de bir dahaki denememde 1 su bardağı un, 2 su bardağı mısır unu yerine 2 su bardağı un, 1 su bardağı mısır unu kullanacağım:)

Mucari2

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2 orta boy soğan
  • 200 gr. sucuk (yaklaşık 1 su bardağına denk geliyor)
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

  1. Öncelikle bir tavada blendırdan geçirilmiş soğanları kavurun. Soğanlar kavrulunca dilimlenip 4'e bölünmüş sucukları ekleyin ve 5 dk. kadar daha kavurun.
    Mucari3
  2. Ayrı bir kapta yumurtaları, sıvı yağı ve yoğurdu 1 dk. kadar çırpın. Unu, mısır ununu ve kabartma tozunu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Pul biber, naneyi, tuzu ve ılıyan sucuklu harcı da ekleyip iyice karıştırın. Hamuru kalıba ya da borcama dökün, 190 derecede pişirin.

Hiç yorum yok: