6 Şubat 2008 Çarşamba

Kıymalı Cevizli Börek

Kiymali_borek2_1

Malzemeler

  • 1 kg. yufka (5 adet)

Harcı İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta

Kıymalı Harç İçin

  • 1 /2 kg. kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı kadar çekilmiş ceviz içi
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • Karabiber
  • Pulbiber

Kiymali_borek_1

Yapılışı

  1. Kıymayı teflon bir tencerede güzelce kavurun. Kıyma kavrulduktan sonra blendırdan geçirmiş olduğunuz soğanı da ekleyip soğanları öldürün. Ocaktan almanıza yakın içine baharatları ve cevizi ekleyin. Bu tarif için tarçın biraz garip gelse de emin olun, çok yakışıyor:)
  2. Büyük bir kasede yumurta, yoğurt, süt ve yağı karıştırarak böreğin harcını hazırlayın.
  3. Yufkayı tezgaha serin. Yufkanın yarısına harcı sürün ve yufkayı 2'ye katlayın. Katladığınız yufkanın üzerine tekrar harçtan sürün. Bir bıçak yardımıyla fuykayı 6'ya kesin. Her dilimin geniş olan kısmına bir miktar kıymalı harçtan koyun ve sigara böreği gibi (ama çok sıkmadan:)) sarın, tepsiye dizin. Kiymali_borek3_3
  4. Bütün yufkalar bittikten sonra artan harcı böreklerin üzerine sürün, Üzerine de çörekotu veya susam serpip pişirin. Harcınız azalır ve yetmeyeceğini anlarsanız içine göz kararı bir miktar süt ya da yoğurt ekleyerek çoğaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok: