Benim dışımda malesef ne eşim,nede çocuklar sevemediler karnıbaharı bir türlü.Bende uzun zamandır pişirmekten vazgeçmiştim.Geçenlerde şansımı bir kere daha deneyeyim diyerek bu şekilde pişirmeye karar verdim karnıbaharı :).Sonuçmu ,sadece bir kişide olsa yedirmeyi başardım bu sefer ,eşim "eh o kadarda fena değilmiş" diyerek yedi.Çocuklarsa malesef :( Çocukların bu yemek seçme huyları sanırım pek çok annenin ortak problemi.Ama zorlayarakta olmuyor tabiki.Küçükken yine bir şekilde yedirebiliyor insan pek fark etmiyorlar ama büyüdüklerinde pek bir şey yapamıyoruz malesef...
Malzemeler:
- küçük boy karnıbahar
- rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı margarin
- tuz
Yapılışı:
- Karnıbaharı çiçek çiçek ayırıp bol suyla yıkayın.Ben biraz tuzlu ,sirkeli suda bekletiyorum.İçinde her hangi bir canlı falan kalmasın diye :))
- Daha sonra tuzlu suda yumuşayana kadar biraz haşlayın.
- Fırına koyacağınız kaba alın.Başemel sos için 2 kaşık unu 2 kaşık margarinde pembeleşene kadar biraz kavurun.2 bardak soğuk sütü ekleyip karıştırarak pişirin.
- Sosu karnıbaharların üzerine döküp üzerine kaşar peynirini serpin.Peynirler eriyip biraz kızarana kadar fırında pişirin.
Not:Yemeği aynı yöntemle brokkoli ilede yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder