11 Şubat 2008 Pazartesi

Zeytinli - Kekikli Cips

Zeytinli_cips

Geçenlerde Devletşah'ın sitesini gezerken çarpmıştı gözüme bu zeytinli - kekikli cips. Uzun zamandır aklımdaydı, geçen akşam yapmaya fırsatım oldu. Ev yapımı olduğu için, içinde ne olduğu bilindiği için, yeterince hijyenik olduğu için gönül rahatlığıyla afiyetle bir yeniyor, bir yeniyor, sormayın...:) Tabağı da teyzem geçen gelişinde hediye olarak almış bana, kendisine özel teşekkürlerimi iletiyorum.

Malzemeler

  • Yufka (Kişi başı aşağı - yukarı 1 adet)
  • Zeytin ezmesi (Yufka başına yaklaşık 2 yemek kaşığı)
  • Kekik

Yapılışı

  1. Yufkayı masaya ya da tezgaha serin. Yufkanın yarısına zeytin ezmesini sürün, üzerine kekik serpin. Yufkanın sade kalan yarısını, zeytinli tarafın üzerine kapayın ve küçük kareler halinde kesin. Zeytinli_cips2
  2. Yağlı kağıt yaydığınız tepsiye zeytinli - kekikli cips adaylarını dizin. Fırında hafif kızarana kadar yaklaşık 5 - 10 dk. pişirin.

Çok kolay ve pratik bir tarif olmasına rağmen bazı tavsiyelerim olacak:))

  • Eğer zeytin ezmesini kendiniz evde yapacaksanız içine hafif zeytinyağı ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  • Kekiği zeytin ezmesine karıştırabileceğiniz gibi, Devletşah gibi, yufkanın üzerine sürdüğünüz zeytin ezmesinin üzerine sonradan da serpebilirsiniz.
  • Zeytin ezmesini çok fazla sürmemenizi tavsiye ederim. Biraz fazla kaçırınca tuzlu oluyorlar.
  • Bu yağlı kağıt denen şeyi ikinci seferdir kullanıyorum, çok pratik bişey:) Hem yufkalar yapışmadı, hem de tepsi kirlenmedi:)
  • Devletşah; ev yapımı domates salçası ve fesleğenle de çok güzel olabileceğini ve deneyince sonucunu açıklayacağını yazmış. Hoş bir fikir. Ama benim aklıma değişik olarak ilk önce peynirli - kekikli, peynirli - dereotlu veya peynirli - kavrulmuş susamlı geldi. İlle peynirli denenecek yani:)

Sizlere kolay gelsin...

Hiç yorum yok: