Patates mıhlamasını kimi zaman kahvaltılarımızda, kimi zaman akşam yemeklerimizde ailece severek yeriz. Her zaman teflon tencerede yaptığımız mıhlamayı bu sefer de rahmetli babaannem usulü, fırında yaptım...
Malzemeler
- 5-6 adet patates
- 3-4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı biber salçası
- Tuz
Yapılışı
- Patatesleri soyun ve yıkayın. Bir kaba küçük küçük doğrayın. Aşağıda sizler için resmini de çektim; patatesi dikey olarak 3-4 kere bıçakla yararak kareler oluşturuyorum. Daha sonra patatesi ince ince doğruyorum. Bu yöntemi kullandığım zaman doğrama tahtasına da gerek kalmıyor, elimde doğrayıp bitiriyorum.
- Teflon tencereya biraz sıvı yağ koyun. Ardından patatesleri, biber salçasını ve tuzu ekleyin. Bir güzel kavurun. Genelde su eklemeye gerek kalmıyor ama su eklenmesi gerektiğini hissederseniz biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Mıhlamayı eğer tencerede yapacaksanız;
- Patatesler piştikten sonra ayrı bir kapta yumurtaları çatalla hafif çırpın. Yumurtaları patateslerin üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatıp, yumurtalar pişene kadar pişirin.
Eğer fırında yapacaksanız; (Şiddetle tavsiye ederim, mükemmel oluyor)
- Pişen patatesleri küçük bir fırın tepsisine döküp yayın. Üzerine ayrı bir kapta çatalla hafif çırptığınız yumurtaları dökün. Yumurtaları pişip, güzelce kızardıktan sonra fırından alın. - Üzerine limon suyu çok yakışıyor, limon suyuyla denemenizi de tavsiye ederim... Afiyet olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder