Hamurunda önce antep fıstığı olduğunu sansam da, aslında ıspanak varmış:)
Malzemeler
- 1 paket margarin
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 250 gr. ıspanak yaprağı
- Tuz
Harcı İçin
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Karabiber, pul biber
Yapılışı
- Öncelikle ıspanakları saplarından ayırın ve bir tencerede, ağzı kapalı olacak şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Yumuşayan ıspanakları blendırdan geçirin.
- Hamur için gerekli olan malzemeleri bir kaba alın. Blendırdan geçirdiğiniz ıspanakları ve tuzu da ekleyip özlü bir hamur elde edin.
- Harcı için peyniri ezin ve içerisine maydanoz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- Sonra hamurdan parçalar koparıp elinizde açın. İçerisine peynirli harçtan koyarak poğaça şekli verin.
- Tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder