6 Şubat 2008 Çarşamba

Yeşil Poğaça

Yesil_pogaca2_1

Hamurunda önce antep fıstığı olduğunu sansam da, aslında ıspanak varmış:)

Yesil_pogaca

Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gr. ıspanak yaprağı
  • Tuz

Harcı İçin

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Karabiber, pul biber

Yapılışı

  1. Öncelikle ıspanakları saplarından ayırın ve bir tencerede, ağzı kapalı olacak şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Yumuşayan ıspanakları blendırdan geçirin.
  3. Hamur için gerekli olan malzemeleri bir kaba alın. Blendırdan geçirdiğiniz ıspanakları ve tuzu da ekleyip özlü bir hamur elde edin.
  4. Harcı için peyniri ezin ve içerisine maydanoz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  5. Sonra hamurdan parçalar koparıp elinizde açın. İçerisine peynirli harçtan koyarak poğaça şekli verin.
  6. Tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.

Hiç yorum yok: