6 Şubat 2008 Çarşamba

KREMALI ISLAK KEK


MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
3 Yumurta
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
¾ Su Bardağı Sıvı Yağ
Portakal Kabuğu Rendesi(isterseniz)
½ Su Bardağı Ceviz İçi
3 Yemek Kaşığı Kakao
Vanilya, Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un

ÜZERİ İÇİN:
1 Su Bardağı Süt
1 Paket Krem Şanti
2-3 Kaşık Damla Çikolata
½ Su Bardağı Fındık İçi

YAPILIŞI:

Yumurtaları ve şekerimizi köpük halini alana kadar çırpıyoruz. Ardından süt yağ , kakao ve vanilyamızı ilave ederek tekrar çırpıyoruz. Hazır olan bu karışımdan 1 su bardağı kadar ayırıyoruz. Kalan harcımızın içine cevizimizi, portakal kabuğu rendesini , kabartma tozunu ve unumuzu koyarak kek hamuru kıvamına getiriyoruz. Ben kelepçeli yuvarlak kalıpta pişirdim tabi ki evde ne malzeme varsa onunla pişirebilirsiniz. 150 derecede güzel pişiyor.
Krem şantimizi 1 bardak sütle hazırlıyoruz. Fırında pişen kekimizin üstüne tam soğumadan ayırdığımız sosu döküyoruz. Biraz daha beklettikten sonra krem dinlenmiş olan krem şantiyi sürüyoruz damla çikolata ve fındık içi ile isteğinize göre ve istediğiniz zevkte üstünü süsleyebilirsiniz ben resimdeki gibi süsledim. AFİYET OLSUUUUUUUUUUUUUN

Hiç yorum yok: