6 Şubat 2008 Çarşamba

Mantarlı Börek

Mantarli_borek

Malzemeler

  • 1 kg. yufka

Harcı İçin

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta

İçi İçin

  • 1 paket mantar (250gr.)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber

Yapılışı

  1. Öncelikle böreğin içini hazırlayın. Yağda soğanı pembeleşene kadar kavurun. İç, börekte kullanılacağı için soğanları blendırdan geçirince daha lezzetli oluyor. Daha sonra küp küp doğranmış mantarları, domatesi ve doğranmış biberleri ekleyip, soteleyin. Tabi tuzu ve karabiberi de unutmayın:)
  2. Böreğin harcı için yoğurt, süt, yumurta ve yağ bir kapta çırpılıp hazır hale getirilir.
  3. Yufkayı serin ve yoğurtlu harçtan yeterli miktarda koyup yufkaya iyice yayın. Daha sonra yufkayı 8'e bölün. Oluşan üçgenlerin geniş kısmına 1 kaşık mantarlı içten koyun ve sigara böreği gibi sarın. Ne çok sıkı sarılacak, ne de çok gevşek.
  4. Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine artan harcı fırça yardımıyla sürün ve böreğin üstünü bıçakla yarın. Süslemek için de yarığın içine dilimlenmiş domates ve bir parça biber koyun. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: