11 Şubat 2008 Pazartesi

Soslu Kabak Ve Soslu Patlıcan,

Soslu_patlican_1

Yapımı çok pratik ama lezzetli iki çeşit...

Soslu_kabak

Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet kabak

Sosu İçin

  • 5 - 6 adet domates
  • 4 - 5 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Yapılışı

  1. Patlıcanları alaca soyun, 1 cm. x 1 cm.lik küpler haline doğrayın. Tuzlu suda yaklaşık yarım saat kadar bekletin.
  2. Patlıcanlar beklerken kabakları kazıyın, kabakları da 1 cm. x 1 cm.lik küpler halinde doğrayın.
  3. Kızgın yağda önce patlıcanları, daha sonra kabakları kızartın. Ben ilk başta tam tersini düşünsem de kabak yağı daha çok kirletirmiş, annemin dipnotu:)
  4. Kızaran kabakları ve patlıcanları ayrı kaplara alın.
  5. Küçük bir tencerede, sıvı yağda blendırdan geçirilmiş domatesi, sarımsağı ve tuzu kaynatarak sosu hazırlayın.
  6. Servis etmeden bir süre önce domatesli sosla sebzeleri karıştırın ve servis tabaklarına alın. Kabaklar ve patlıcanlar ayrı ayrı servis edilebileceği gibi, beraber de servis edilebilir.

Hiç yorum yok: