Yapımı çok pratik ama lezzetli iki çeşit...
Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 4 adet kabak
Sosu İçin
- 5 - 6 adet domates
- 4 - 5 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
- Patlıcanları alaca soyun, 1 cm. x 1 cm.lik küpler haline doğrayın. Tuzlu suda yaklaşık yarım saat kadar bekletin.
- Patlıcanlar beklerken kabakları kazıyın, kabakları da 1 cm. x 1 cm.lik küpler halinde doğrayın.
- Kızgın yağda önce patlıcanları, daha sonra kabakları kızartın. Ben ilk başta tam tersini düşünsem de kabak yağı daha çok kirletirmiş, annemin dipnotu:)
- Kızaran kabakları ve patlıcanları ayrı kaplara alın.
- Küçük bir tencerede, sıvı yağda blendırdan geçirilmiş domatesi, sarımsağı ve tuzu kaynatarak sosu hazırlayın.
- Servis etmeden bir süre önce domatesli sosla sebzeleri karıştırın ve servis tabaklarına alın. Kabaklar ve patlıcanlar ayrı ayrı servis edilebileceği gibi, beraber de servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder