7 Şubat 2008 Perşembe

YOĞURT TATLISI

Malzemeler:

- 3 fincan yoğurt
- 4,5 fincan pudra şekeri
- 3 yumurta
- yarım fincan eritilmiş margarin
- 6 fincan un
- 1 paket kabartma tozu
(Türk kahvesi fincanı kullanılacak)


Şerbeti için:

4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
yarım limon suyu


Yapılışı:

1. Önce şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu kaynatıp, kaynadıktan birkaç dakika sonra limon suyunu ekleyin, 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.

2. Malzemeleri mikserle kek gibi çırpın.

3. Hamuru yağlanmış küçük boy bir tepsiye dökün, önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin.

4. Şerbetini daha iyi çekmesi için önce tatlıyı kesin,soğuk şerbeti sıcak hamurun üzerine dökün. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.


Hiç yorum yok: