7 Şubat 2008 Perşembe

BADEMLİ ŞEKERPARE


Tatilden istifade on gündür yoktum buralarda .Aile ziyaretimizi yapıp,bir nebzede olsa özlem giderip döndük.Gelir gelmezde ilk fırsatta sitenin görünüşünde biraz değişiklik yaparak size bir tatlı tarifi ekledim .Umarım her ikisinide beğenirsiniz.Arkadaşlarım neler yapmış ,ne lezzetler eklemiş hepsini merak ediyorum.Bir an önce hepsini dolaşacağım şimdi :)

Malzemeler:
  • 2 yumurta (birisinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında )
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı ince çekilmiş badem
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yada 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Üzerlerine koymak için fındık
  • Aldığı kadar un

Şerbet için:

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:

  1. Önce şerbeti hazırlayıp soğutun.
  2. Hamur için bütün malzemeyi yoğurup cevizden büyük toplar yapın.Yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün ve bir fındık batırın.
  3. Önceden ısıttığınız 175 derece fırında pişirin.
  4. Fırından aldığınız tatlılara soğuk şerbeti döküp,yumuşayınca servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: