6 Şubat 2008 Çarşamba

Ton Balıklı - Sebzeli Milföy Böreği

Ton_balikli_milfoy

Hem evdeki, hem de bürodaki işlerimin yoğunluğu dolayısıyla haftayı yine neredeyse sadece 1 tarifle geçirdim:) Her neyse, daha önceden yapmış olduğum milföylerden ton balıklı olanın harcını ve böreğin şeklini değiştirerek güzel milföyler yaptım.

Malzemeler

  • 1 küçük paket milföy hamuru (Yaklaşık 8-10 adet)
  • 1 kutu ton balığı
  • 1 - 2 yemek kaşığı konserve mısır
  • 1/2 adet rendelenmiş havuç
  • 2 - 3 diş sarımsak
  • Karabiber, pulbiber
  • Biberiye (rozmarin)

Yapılışı

  1. Harç için bütün malzemeleri karıştırın.
  2. Milföy hamurlarının bir kenarına harçtan bir miktar koyun ve rulo yapın. Börekleri fırın tepsisine dizin.
  3. Üzerine yumurta sürüp susam veya çörekotu serpin ve üstleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: