11 Şubat 2008 Pazartesi

Patatesli Omlet

Patatesli_omlet

Bu aralar sahur için uygun olsa da, sabah kahvaltıları için güzel bir tarif...

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağı

Yapılışı

  1. Öncelikle bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine tuzu, karabiberi ve nişastayı ekleyip çatalla çırpın. Nişasta katılan omletler daha hoş oluyor.
  2. Karışımın üzerine patatesi rendeleyip karıştırın.
  3. Tavada tereyağını eritin, patatesli - yumurtalı karışımı dökün. Tavanın ağzını, mümkünse uygun boy bir tencere kapağı ile kapatın ve kısık ateşte pişirin. Kapağı kapalı olduğu için içinde kalan sıcak hava dolayısıyla omletin üzeri de güzel bir şekilde pişiyor, çiğ kalmıyor. Ama kısık ateşte pişmesi önemli, yoksa üstü pişene kadar altı yanabiliyor.
  4. Alt tarafı güzelce pişen omleti, üstü çiğ olmasa da daha çok kızarması için ters çevirin. Bazen tek elimle tavayı sallayarak omleti ters çevirebiliyorum ama kapak yardımıyla ters çevirmek daha garanti:) Pişen omleti dilimleyerek sıcak sıcak servis edin...

Hiç yorum yok: