7 Şubat 2008 Perşembe

SUPANGLE

Canımız tatlı bir şeyler yemek istediğinde bu tür sütlü tatlılar çok iyi oluyor.Hem hafif hemde yapılışı pratik oluyor çünkü.Bu tarifte ne zamandır eklenmeyi bekliyordu arşivde.Ayrıca evde kalmış kek parçalarını değerlendirmek içinde çok iyi oluyor.Afiyet olsun...


Malzemeler:
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı tozşeker( ben yarım su bardağı kullandım,siz kendi damak zevkinize göre ayarlayın)
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 kare paket bitter çikolata


İçi için:

  • kek parçaları (evde kalan keklerinizi değerlendirebilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • kekleri ıslatmak için vişne suyu yada süt yada arzu ettiğiniz herhangi bir meyve suyu

Üzeri için:

  • krem şanti
  • kiraz şekerlemesi yada fındık ,fıstık vs

HAZIRLANIŞI:

Tencereye 1 litre sütü alın.Üzerine yumurtasarısı ekleyin.Üzerine 1 çorba kaşığı un,2 çorba kaşığı nişasta,1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı kakao ilave edip muhallebi kıvamında pişirn.Muhallebin altını kapatın tencereye bitter çikolatayı ilave edin.Kalıplara kek parçalarını koyarak ıslatın.Üzerine damla çikolata ekleyin.Hazırladığınız muhallebiyi paylaştırın üzerini süsleyerek servis edin.



Hiç yorum yok: