7 Şubat 2008 Perşembe

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE (Chocolate Chip Cookies )

Çayın yanında ve çocukların büyük bir bardak süt eşliğinde yemeği çok sevdikleri kurabiyeleri çok sık yapar oldum bu ara.Özellikle çocuklar için hazır bisküviler yerine tercih edilecek bir tarif,hiç yapmadıysanız denemenizi öneririm.Oldukçada bereketli bir tarif,pişirdikten sonra vakumlu bir kapta uzun süre kalabiliyor.


Malzemeler:
  • 2 + 1/4 cup un
  • 3/4 cup toz şeker
  • 3/4 cup kahverengi şeker
  • 2 yumurta
  • 200 gr. margarin (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 1,5 paket Ülker Damla Çikolata

Yapılışı:

  • Önce fırınınızı 190-200 dereceye ayarlayın.
  • Toz şeker,vanilya ve margarini mikserle iyice karıştırın.
  • Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.Karbonatı,tuzu ilave edin.
  • Unu yavaş yavaş bu karışıma ekleyerek mikserle karıştırmaya devam edin.
  • Damla çikolataları ekleyin ve kaşıkla karıştırıp hamura iyice yedirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1'er tatlı kaşığı dolusu dizin.Aralarında 7-8 cm boşluk bırakın yoksa kurabiyeler yayılacağı için birbirine yapışıp dümdüz olurlar.
  • Kurabiyeleri fırına verip en fazla 10-11 dk fırında tutun .Daha fazla pişirirseniz yumuşaklıklarını kaybedip bisküvi oluyorlar çünkü.İlk denememde fazla pişirdiğim için benimkiler öyle olmuştu çünkü :)

Not:Eğer cup ölçünüz yoksa çok küçük olmayan biraz büyükçe bir su bardağı kullanın.Ama başarılı bir sonuç elde etmek için bir ölçü kabı edinmekte yarar var. Birde ben kahverengi şekerim yoksa ,kahverengi şeker miktarı kadar beyaz şekere 1 yemek kaşığı pekmez ilave edip iyice karıştırıyorum,onu kullanıyorum.

Hiç yorum yok: